SZC logo

Budapesti Gépészeti Szakképzési Centrum

OM kód: 203031/005 | 1165 Budapest Arany János u. 55

Intézmény logo

Budapesti Gépészeti SzC Csonka János Technikum és Szakképző Iskola

HírekKözérdekű adatokGalériaKRÉTA
Széchenyi 2020

Hírek

2021. dec. 12.


IKK

  • IKK

Mobileszközöket vehettek át az oktatók

A szakképzés digitalizációját elősegítő informatikai eszközöket adott át a szakképzésért felelős helyettes államtitkár

Mobileszközöket vehettek át az oktatók

A digitális munkaerő-piaci kompetenciák fejlesztését célzó projekt képzési programját sikeresen elvégző oktatók a munkájukat segítő, speciális szoftverekkel ellátott tableteket kapnak, amit közülük az első 35 vett át a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatalban megrendezett eseményen.

 

Pölöskei Gáborné szakképzésért felelős helyettes államtitkár kiemelte: a közép-magyarországi régióban kiírt projekt célcsoportjai között vannak a szakképzési intézmények, szakképzési centrumok alkalmazásában álló oktatók és pedagógusok is. Számukra olyan, újonnan fejlesztett digitális képzések indultak, amelyeket be tudnak építeni a napi munkájukba, elősegítve ezzel a szakképzés módszertani megújulását.

 

A helyettes államtitkár hangsúlyozta: tartalmában, módszertanában és infrastruktúrájában is megújul a hazai szakképzés, ami fontos feltétele annak, hogy egyre több fiatal válassza.

 

Az adatok azt mutatják, hogy nő a szakképzés népszerűsége, ebben a tanévben mintegy 12 százalékkal többen jelentkeztek, mint egy évvel korábban. Többen választották a technikumot, mint a gimnáziumot, és nőtt a szakképző iskolákba jelentkezők száma is – jelezte.

 

Kitért arra, hogy a koronavírus-járvány az iskolákban is elindította azt a folyamatot, hogy új digitális eszközöket, módszereket alkalmazzanak, és ezek egyre inkább beépülnek az oktatás mindennapjaiba.

 

Pölöskei Gáborné ismertette: a Versenyképes Közép-Magyarország Operatív Program (Vekop) keretében indult a digitális munkaerő-piaci kompetenciák fejlesztését célzó projekt, amelynek célja a munkavállalók digitális képzettségének, és ezzel a munkaerő-piaci kilátásainak növelése. Ennek keretében indították azokat a képzési programokat, amelyekbe kifejezetten a szakképzésben dolgozó oktatókat vonják be.

 

A Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal tájékoztatása szerint eddig 1072 oktató, illetve pedagógus vett részt ezekben a képzésekben. A projekt összesen 2000 résztvevő bevonását teszi lehetővé. A képzést sikeresen elvégző pedagógusok munkájukat és a digitális kompetencia-fejlesztést segítő tableteket vehetnek át.

 

Forrás: MTI

Képillusztráció: Shutterstock

KAPCSOLÓDÓ HÍREK


Nyári szünet

Nyári szünet

Tisztelt Látogató! Iskolánk 2024. július 22.-2024. augusztus 2. között zárva tart.

2024. jún. 30.


Farkas Tibor

Igazgatói pályázati felhívás

Igazgatói pályázati felhívás

A Budapesti Gépészeti Szakképzési Centrum a szakképzésről szóló 2019. évi LXXX. törvény 46. § (3) – (4) bekezdése alapján pályázatot hirdet a Csonka János Technikum és Szakképző Iskola igazgató (intézményvezető) beosztásának ellátására.

2024. jún. 30.


Farkas Tibor

„Trambulin Fővárosi Tehetséggondozó Ösztöndíj”

„Trambulin Fővárosi Tehetséggondozó Ösztöndíj”

A pályázat célja: 1.) Valamely tantárgy(ak)ból, illetve területen (előadóművészet, képzőművészet, sport természettudományok, társadalomtudományok területén) kiemelkedő teljesítményt nyújtó, tehetséges tanulók eredményeinek elismerése. 2.) A fővárosban tanuló középiskolások ösztönzése a képességeik folyamatos fejlesztésére. 3.) Hozzájárulás az adott tantárgyból, területen nyújtott kiemelkedő teljesítményük, tehetségük kibontakoztatásához, további fejlesztéséhez.

2024. jún. 30.


Farkas Tibor


Partnereink

SZC logo

Budapesti Gépészeti Szakképzési Centrum


Budapesti Gépészeti SzC Csonka János Technikum és Szakképző Iskola

1165 Budapest Arany János u. 55

Telefon: 06-30-831-13-55

E-mail: infocsonka@csonkabp.edu.hu

OM azonosító: 203031/005


2024Budapesti Gépészeti SzC Csonka János Technikum és Szakképző Iskola